2013. október 8., kedd

Almával borított borda.

Hozzávalók 4 személyre: 
8 szelet karaj, vagy tarja, vékonyra klopfolva
2 db. meghámozott alma nagy lyukú reszelőn reszelve, vagy vékony csíkokra, esetleg szeletekre vágva. Kevés citromlé, őrölt fahéj, pici cukor, ízlés szerint.

A borító szószhoz: 1 kis pohár tejföl, 100 g. reszelt trapista , vagy más keményebb sajt, 1 ek. liszt, 1 tojás, kevés só, apróra vágott zöld petrezselyem.






A sertéskaraj szeleteket vékonyra kloffolom, belülről kifele. Sózom, fokhagymával kicsit bedörzsölöm, és állni hagyom.

Meghámozott almát reszelek. Úgy, mintha almás pitébe tenném, de nem annyira cukrozom meg. 
Kevés citromlevet csurgatok rá, és őrölt fahéjat keverek hozzá. Cukrot nagyon keveset teszek bele!

Reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből, palacsintatészta állagú masszát keverek. 
A hússzeleteket tepsibe teszem, majd halmozok rájuk az almából, és leöntöm a sajtos, tejfölös keverékkel. Kevés olajat töltök alá, és fólia alatt sütöm. A legvégén, leveszem a fóliát, hogy piruljon meg a teteje, a látvány, és az íz miatt.
A vékonyra vert hússzeletek viszonylag gyorsan megsülnek, addig rápirul az alma, és a massza is.

Tört burgonyával tálalom. Adható mellé savanyúság, de befőtt is. Az alma, a sajt, a hús, és a savanyúság, kitűnő kontrasztot biztosít az ízeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése