2013. október 9., szerda

Bakonyi csirkemell.

Hozzávalók:

1 kg. csirkemell filé, felszeletelve, paprikás lisztbe forgatva.
60 dkg. erdei gomba, vagy csiperke
10 dkg füstölt szalonna, kockákra vágva
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 db. lecsópaprika
1 nagyobb paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
2 dl hús, vagy csont alaplé

200 g. főzőtejszín, esetleg tejföl
1 evőkanál liszt a habaráshoz
1 kevés só és bors
1 kevés őrölt pirospaprika
1 kevés őrölt köménymag
1 kevés kakukkfű
1 dl olaj a hús sütéséhez





A csirkemellet felszeletelem, kikloffolom, megsózom, paprikás lisztbe forgatom, és forró olajban kisütöm.Eközben, az apróra vágott hagymát, a kockára vágott szalonnából kisült zsíron megpirítjuk, a 3 gerezd fokhagymát, majd 1 nagyobb, meghámozott paradicsomot adunk hozzá, és 1 db. zöldpaprikát, darabokra vágva. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt paprikával.
Kakukkfüvet, őrölt köményt is adunk hozzá. Ezek után, beletesszük a szeletelt gombát, és felöntjük leves alaplével.
A főzőléből keveset kivéve, összekeverjük 2 dl tejszínes gomba ízű szósszal, 1 ek. lisztet hozzáadva, csomómentesre elkeverve, visszaöntjük a ragura, és ezzel behabarjuk a mártást.
A lisztbe forgatott, kisült csirkemell szeletekre halmozzuk, tészta, vagy galuska körettel tálaljuk. A hús is kapott egy vékony kérget, ami magán tartja a gombás ragut, és a tészta, vagy galuska is felveszi azt.



1 megjegyzés:

  1. Mindent szeretek, ami ebben van. Ki fogok próbálni, köszönöm a receptet! :) Nekem is van ilyen tányérom....:))

    VálaszTörlés