2013. október 9., szerda

Carbonara spagetti, húsvéti sonkából.

Hozzávalók:

250 g főtt, füstölt sonka, apró kockákra vágva
1 fej hagyma lereszelve
3 gerezd fokhagyma átnyomva
100 g reszelt sajt

200 g főzőtejszín
1 db tojás
1 csipet só és bors
1 ek keményítő
1 csomag spagetti tészta



Ezt az ételt javaslom, a húsvéti sonka maradékának újrahasznosítására, de bármely más alkalommal is elkészíthető.A főtt, füstölt sonkát, nagyon apróra darabolom, felkockázom.
A lereszelt hagymát, fokhagymát, kevés zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom a sonkát. Nem kell sózni, mert a sonka eleve sós!
A keményítővel, tojással elkevert, tejszínes gomba ízű szószt hozzáadom, rövid főzés után, a sűrűségét a sonka főzésére használt, félretett alaplével állítom be. Ha ez nincs, más hús alaplé, de víz is használható.
Az időközben, forró, sós vízben megfőtt spagettire halmozom, és parmezánt, vagy más sajtot reszelek tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése