200 g. főzőtejszín
500 g száraz fehérbab
1 fej hagyma lereszelve
4 gerezd fokhagyma
néhány babérlevél
kevés borsikafű (csombor)
nagyon kevés lestyán levél
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
kevés almaecet
ízlés szerint só, és őrölt bors
A babot a főzés előtt több órával beáztatom.
Sós vízben felteszem főni a babérlevelekkel, és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adok hozzá. A csombort (borsikafű) szárastól beleteszem a főzőlébe, de mielőtt behabarnám, kiveszem a babérlevelekkel együtt.Mikor a bab megpuhult, lereszelem a hagymát, és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekavarom. A lestyánt apróra vágom. A csomborral, és a lestyánnal is óvatosan bánj, mert mindkettő erőteljes fűszer! A csombor viszont a bab puffasztó hatását semlegesíti, és kellemes ízt ad az ételnek.
A kikevert tejszínes masszával behabarom a főzeléket.
Ismét felforralom, készre főzöm. Ha szükséges utána fűszerezem, és megborsozom.
Az előre elkészített feltéttel tálalom.
Ismét felforralom, készre főzöm. Ha szükséges utána fűszerezem, és megborsozom.
Az előre elkészített feltéttel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése