2013. október 16., szerda

Gombapaprikás.


Hozzávalók 4 személyre:

1 kg. gomba (legfinomabb a vegyes erdei gomba, őzláb, vargánya, róka, de készítheted csiperke, vagy barna csiperkéből is)
1 ek. étolaj,
2 nagyobb fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. zöldpaprika, és paradicsom,
1 kanál, őrölt pirospaprika,
kevés só, őrölt bors,
1 doboz (200 g.) főzőtejszín, vagy ugyanennyi tejföl
1 dl. száraz fehérbor.



A hagymát, és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd felöntjük a borral. Belekerül az apróra vágott paprika, és paradicsom is. Fedő alatt tovább pároljuk. 
Hozzátesszük a szeletelt, vagy darabolt gombát. Megborsozzuk, és beletesszük az őrölt pirospaprikát.
Felöntjük a tejszínnel, és mire összeforraljuk kész is a paprikás. 
Nagyon gyors étel, víz ritkán szükséges hozzá, mert a gombának 80 százaléka víz. Galuskával, vagy tésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése