2013. október 14., hétfő

Hagymaleves pikánsan.

3 fej hagyma apróra vágva
1 szál póréhagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma átnyomva
1 kevés snidling
néhány babérlevél
kevés petrezselyem zöld
1 kis doboz főzőtejszín (200 g.)
1 csipet só, és bors
ízlés szerint szerecsendió
kevés liszt, vagy keményítő




Kevés zsiradékon a hagymát dinsztelem, kicsit később a pórét, és a fokhagymát is hozzáadom. Megsózom.
Felöntöm vízzel, megborsozom, szerecsendiót reszelek hozzá, a babérleveleket is a vízbe teszem. (ha valaki tartalmasabb levest kíván, tehet bele 1 - 2 leveskockát is)
Mikor a hagyma megfő, keményítős, vagy lisztes főzőtejszínnel behabarom, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, a petrezselyem zöldet, és újból felforralom. Ha krémlevest akarsz csinálni, turmixold össze.
Tálalni lehet levesgyönggyel, de fokhagymás olajban pirított kenyérkockákkal is. Sajtot is reszelhetünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése