2013. október 2., szerda

Hortobágyi palacsinta csirkepaprikásból


Elkészítési idő: 1-2 óra        5-6 személyre    nehézség: normál

Hozzávalók a paprikáshoz:

1 egész csirke
2 db paradicsom
2 db paprika
2 db hagyma
5 db fokhagyma, apróra vágva
2 ek tejföl



*********

25 dkg liszt a palacsintához
1 nagy tojás
1.5 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só


*********

200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
1 evőkanál liszt a habaráshoz
1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
1 csipet só és bors

2 dl olaj a sütéshez





Elkészítés menete:

1. A csirkéből, a hagymából, a fokhagymából, a paradicsomból, a paprikából tejfölös paprikást készítünk. A kicsontozott melle húsát egészben főzzük bele.
2. Az elkészült paprikásból kivett mellet ledaráljuk, kevés petrezselyemzöldet, és fűszereket, valamint pörköltszaftot hozzáadva.
3. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd serpenyőben, megsütjük őket.
4. A pörkölt szaftból kivéve, tejszínnel, liszttel behabarjuk, felforralva besűrítjük.
5. A darált, fűszerezett húst a palacsintákba töltjük, a mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése