2013. október 13., vasárnap

Kacsanyak leves

Hozzávalók 6 személyre:

1 kg. kacsanyak
néhány szem bors,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db. petrezselyem gyökér,
1 fej hagyma,
fél karalábé,
fél zeller,
kevés petrezselyem zöld,
só, vagy ételízesítő
levestészta, ízlés szerint.



A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük. (Készíthető, fagyasztott leveszöldségekkel is.)
A nyakat átöblítjük, szükség szerint feldaraboljuk.
A kacsanyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós, vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt, annyi vízben, hogy bőven ellepje. A hagymát egészben tesszük bele. Ha felhabzik, a habot leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.
A nyakat, és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint. Frissen őrölt borssal ízesítjük.


2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Gábor! Köszönöm, hogy figyelmeztetett. Mivel a levesekhez nem szoktam megadni decire pontosan a víz mennyiségét ezentúl figyelmesebb leszek. Ezt viszont nagyon nehéz pontosan leírni, hiszen van aki bővebb lére engedi, van aki sűrűbb lét szeretne. Általános szabály, amit viszont máris pótoltam, hogy annyi vízzel kell felönteni a hozzávalókat, hogy bőven ellepje.

      Törlés