2013. október 7., hétfő

Körtés koszorú

Hozzávalók 23 cm-es kuglóf formához:

200 g. vaj, vagy margarin
200 g. cukor
400 g. liszt
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
kevés rum, vagy aroma
1 dl tej
1 csipet só
1 tasak sütőpor, 

        a tészta első rétegéhez.

500 g. felaprított körtekompót

3 csapott ek. kakaópor
3 csapott ek. cukor
50 g. csokireszelék, vagy még 2 csapott ek. kakaópor
3 ek tej

          a második réteghez.    
    
porcukor, és vaníliás cukor keveréke a díszítéshez




A vajat, a cukorral, vaníliás cukorral, a rummal, vagy aromával összekeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. A tészta 2/3-át kivajazott koszorúformába (kuglóf) töltjük. A körtedarabokat ráhelyezzük.
A maradék masszát, csokireszelékkel, kakaóporral, cukorral, és tejjel jól elkeverjük, majd a formába borítjuk. Elsimítjuk, és a formát kicsit megütögetve tömörítjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése