2013. október 15., kedd

Lebbencsleves


Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg. lebbencstészta,
40 dkg. krumpli,
10 dkg. füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors, esetleg kevés csípős paprika,
friss, vagy szárított petrezselyem zöld.




A füstölt szalonnát vékony csíkokra, vagy kockákra vágom, zsírjára pirítom.
A tepertőket kiveszem, majd a forró zsíron, a z apróra vágott hagymát, és az eltördelt tésztát is megpirítom. Felöntöm vízzel, hogy bőségesen ellepje, sózom, borsozom.
Krumplit hámozok, majd kockákra vágom. Ezt is beleteszem a fazékba. Ha szükséges, pótolom a vizet. Hozzákeverem az őrölt pirospaprikát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. A kisütött tepertő darabok is visszakerülnek, és az egészet készre főzöm.
Óvatosan sózzuk, mert a füstölt szalonna sós, így könnyen túlzásba vihetjük az ízesítést. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése