2013. október 7., hétfő

Lecsós csirkemáj.


Hozzávalók 6 személyre:

1 kg. fagyasztott csirkemáj
1/2 kg. lecsópaprika
3 nagyobb paradicsom
3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
kevés zsír
csipet őrölt bors
kevés só


A fagyasztott csirkemájat kiolvasszuk, majd átöblítjük.
A hagymát, a paprikát, paradicsomot felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát, kevés zsíron megdinszteljük.
Beletesszük a paradicsomot, kicsit később a paprikát, megszórjuk őrölt borssal. Fedő alatt kicsit pároljuk, majd hozzátesszük a májat is. (ha szükséges, vágjuk szét a nagyobb darabokat)
Addig főzzük fedő alatt, míg meg nem puhul a máj. 
A legvégén megsózzuk.
Ízlés szerint, tehetünk bele csípős paprikát is, vagy tálalásnál tegyünk mellé. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Sült, főtt burgonyát, pürét, vagy rizst adhatunk mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése