2013. október 3., csütörtök

Lecsós csirkepaprikás


Hozzávalók 8 főre

2 egész csirke
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma

1 üveg lecsó

kevés só
kevés őrölt bors
kevés köménymag

1 kanál őrölt pirospaprika



Elkészítés:

A csirkét szétbontjuk. A húst leöblítjük.
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd mindkettőt, kevés olajon megdinszteljük.
Kevés köménymagot is teszünk hozzá, amit kicsit pirítunk.
Hozzáadjuk az üveg lecsót, az őrölt paprikát, majd a máj kivételével a húsokat is.
Fedő alatt puhára főzzük, majd a legvégén, a májat is hozzátesszük.
A lecsó önmagában is ízesít, de őrölt borsot mindenképpen, kevés sót, kóstolás után adhatunk hozzá.
Kifőtt tésztával, tejföllel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése