2013. október 10., csütörtök

Márványos, meggyes piskóta

Hozzávalók 8 főre:

8 db tojás
8 kanál kristálycukor
8 kanál liszt
1 csomag sütőpor 

1 üveg meggybefőtt
70 g darált dió
2 kanál kakaópor
1 kevés porcukor



A tojás szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőtálat, vagy tepsit kivajazzuk! (40 x 25 centis tepsit használok.) Az összekavart piskótaalapot kettéválasztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre. A kisebbe kakaóport keverünk. A tepsiben elosztjuk a világos és a sötét töltelékeket. Kicsit megszórjuk darált dióval, majd megmárványozzuk. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy villával, vagy kanál nyelével összehúzzuk a rétegeket, vízszintesen, függőlegesen.
Ha ezzel is megvagy, akkor jöhet a meggyszórás. Ha lisztben megforgatod a meggyet, akkor nem süllyed le a süti aljára.
Ha mindennel megvagy, mehet az előmelegített sütőbe, úgy 30 percre. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.
Most, hogy mindent kitárgyaltunk, már csak szeletelni kell a sütit és megszórni porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése