2013. október 10., csütörtök

Mics (mititej) muzsdéjos káposztasalátával.


Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg bárány, 20 dkg marha, 20 dkg sertéshús darálva, 

1 fej hagyma, 
3 gerezd fokhagyma, 
só, bors, 
1 tk szódabikarbóna, 
kevés csombor (borsikafű), 
1 szál kakukkfű.

A salátához: 
1 kis fej káposzta, 
1 fej lila hagyma, 
3 db kisebb sárgarépa, 
4 gerezd fokhagyma, 
só, bors, őrölt kömény, 
2 ek balzsamecet, 
2 ek extra szűz olívaolaj, 
1 dl szódavíz.


Mics: 
A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt, vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, 1 tk. szódabikarbónával jól összedolgozzuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk.

Muzsdéj: 
4 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel összenyomunk, megsózzuk, Kevés szódavízzel, és olíva olajjal felöntjük, lefedjük, és éjszakára ezt is hűtőbe tesszük.

Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.

A salátához a káposztát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeljük, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és mindegyiket külön – külön megsózzuk. Ha kicsit levet eresztett, összekeverjük. Borsozzuk, kevés őrölt köményt szórunk rá. Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket, (muzsdéj) és a balzsamecetet. Jól összekeverjük, és míg sül a hús állni hagyjuk. Ha nem új káposztát használunk, forrázzuk le, hogy ne legyen kemény, csípős ízű.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése