2013. október 10., csütörtök

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival.


Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók a lecsós krumplihoz:

2 kiló krumpli meghámozva, felszeletelve,

4-5 fej hagyma, karikára,
4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva,
4-5 db. lecsópaprika, 
6-7 db. közepes paradicsom, felkarikázva. 

Hozzávalók, a rozmaringos csülökhöz:

2 sertés csülök kicsontozva,

1 fej fokhagyma,
só, őrölt bors, mustár, kevés étolaj,
2-4 szál rozmaring,
1 pohár sör




A lecsós krumpli elkészítése:

A hozzávalókat sütőtálba, vagy tepsibe halmozod. Zsiradékra nincs szükség! 

Kezdd a krumplival. Sózd meg kicsit, őrölj borsot rá. Jöhet a hagyma, fokhagyma, majd a paprika, végül a paradicsom. Erre is tegyél egy kis sót, borsot, aprítsd rá a zöld fűszereket, majd mehet az egész a sütőbe. Ha nincs teteje a táladnak, fóliázd le. A fólia alatt közép meleg sütőben 1 óráig sülhet. A fóliát, csak a legvégén kell levenni, és így is pirulhat kicsit.

A csülök elkészítése:

A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk. A bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle. Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaring szálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük. A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie. A vége felé, a fóliát levéve, sörrel meg-meg öntözzük, így roppanósabb lesz a bőre. A rozmaring, a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.

A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk. Egyszerre süthetjük, de a krumpli lényegesen korábban kész lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése