2013. október 9., szerda

Stíriai metélt.

Hozzávalók:

200 g. főzőtejszín
25 dkg széles metélt
0.5 kg túró
3 db tojás
1 ek tejföl
1 marék mazsola megmosva, lecsöpögtetve
15 dkg vaníliás kristálycukor
12 dkg vaj



A tésztát, lobogó vízben felteszem főzni, addig elkészítem az öntetet.A túróhoz hozzáadom a vaníliás kristálycukrot, a főzőtejszínt, a tejfölt, a tojások sárgáját, a mazsolát. Jól elkeverem, majd a felvert tojásfehérjét is beletéve, ismét elkeverem.
A leszűrt, lecsepegtetett tésztához hozzáadom a túrós keveréket, majd vajjal kikent sütőtálba halmozom.
A tetejére vajat szeletelek, és előmelegített sütőben készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése