2013. október 13., vasárnap

Tejszínes csirkemell falatok, penne tésztán.


Hozzávalók 4 személyre:

1,5 csirkemell filézve (kb 800 g.)
1 csomag penne tészta (500 g.)
2 kanál vaj
1 db hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
200 g főzőtejszín,
1 tojás,
kevés keményítő (liszt)
200 g. reszelt sajt,
só, őrölt bors.


A csirkemellet kifilézzük, majd apró darabokra vágjuk. (lehet csíkozni is)
Hagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk.
A penne tésztát, ételízesítős vízben megfőzzük.
A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákerül a fokhagyma is, sózzuk, borsozzuk. 
A tejszínt kikeverjük a tojással, keményítővel, ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk. 
A serpenyőt a tűzről levéve, összekeverjük a húst, a mártással. 
Sütőtál aljára kevés vajat teszünk, majd rátesszük a félig főtt (al dente) penne tésztát, amire ráöntjük a ragut, majd az egészet kicsit összekeverve a tálat lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. 
Mivel minden előfőzött, elősütött állapotban van, rövid idő szükséges a végleges állapot eléréséhez. 
Ha úgy érezzük, ez az állapot eljött, reszelt sajttal meghintjük a tetejét, és pár perc alatt készre sütjük. Mindössze annyi idő szükséges, hogy a sajt ráolvadjon ételünk tetejére, ezzel kis kérget képezve rajta. 
Tálaláskor is adhatunk rá sajtot, valamint frissen, borsot őrölhetünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése