2013. október 10., csütörtök

Töltött paprika Gasztropajtitól

Hozzávalók 12 személyre:

2-2.5 kg. tölteni való paprika,

1.5 kg. darált sertés dagadó,
3 fej hagyma,
3 marék rizs,
2 tojás,
só, őrölt bors,
1 doboz (500g.) paradicsomszósz, 
kevés zsír,
3 kanál liszt a rántáshoz,
és külön főzve 1.5 kg. krumpli, köménymagos, sós vízben.


A szép, egészséges megmosott paprikák csumája ki lett vágva. A töltelék hozzávalóit (darált hús, rizs, só, őrölt bors, apróra vágott, vagy reszelt hagyma, tojás) összekeverjük, majd óvatosan a paprikákba töltjük. Csak annyira legyünk óvatosak, hogy a paprikák ne repedjenek szét! Nagyobb fazékba, sorba rakva tesszük fel főni, annyi enyhén sós vízben, hogy ellepje. A vízbe tehetünk őrölt pirospaprikát, de csak a színe miatt, valamint beleöntjük a paradicsomszószt is.
Közben a meghámozott, kockákra vágott krumplit, sós, köménymagos vízben feltesszük főni. Természetesen, külön fazékban, mert elég, ha a tányéron keverednek az ízek. A töltelékek állapotáról, ráérzéssel is informálódhatsz, ha a paprika bőre puhábbnak látszik, valószínű a töltelék is megfőtt. A paprika, húsos végét kicsit levágva, azt megkóstolva, még teljesebb a kép. Ha a rizs megfőtt, minden OK!
Ekkor rántást készítünk zsírból, lisztből, állandó kavargatás mellett, majd azt hideg! vízzel felöntve hozzáadjuk a fazék tartalmához. Rövid főzés után besűrűsödik a szósz is, és kész az étel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése