2013. október 9., szerda

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

1 kg csirkezúza (lehet kacsa, pulyka is)
kevés olaj, vagy zsír
3 fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma
3 db. lecsópaprika
2 db. paradicsom
kevés só, és őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
1 szál friss kakukkfű
kevés köménymag
1 ek. őrölt pirospaprika
tejföl a tálaláshoz.





A zúzát megtisztítom, többször átmosom.
A hagymát, fokhagymát apróra vágom, a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágom.
Kevés olajon, vagy kisütött füstölt szalonna zsírján, a hagymát, fokhagymát megdinsztelem, megsózom. Beleteszem a köményt, és pár percig pirítom. Felöntöm fehérborral.
Hozzáadom a zúzát (ha szükséges daraboljuk) és fehéredésig pirítom. 
Belekerül a kis darabokra vágott paradicsom, majd a paprika is. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megborsozom, és teszek bele kevés száráról lemorzsolt kakukkfű levelet is.
A zúza nem fog szétfőni, így addig főzöm, míg a paprika, és a hagyma szét nem fő. 
Hozzáadom az őrölt pirospaprikát, és megkóstolom. Ha szükséges, utána fűszerezem.
Galuskával, tarhonyával, vagy kifőtt tésztával tálalom, és nem felejtem el a tejfölt sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése