2013. december 2., hétfő

Krumplifőzelék.


Hozzávalók:

1 kg. burgonya meghámozva és felszeletelve,
néhány babérlevél,
kevés só,
kevés őrölt bors,
1 kávéskanál cukor,
1 kanál almaecet,

200 g. főzőtejszín, vagy tejföl,
1 kanál liszt, vagy keményítő,
csipetnyi majoránna, és petrezselyemlevél.







A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főzni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző léből keveset kivéve, abba tejszínt, lisztet vagy keményítőt teszünk, és csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot, vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.
A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyem zöldet is tehetünk bele.
Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése