2013. december 4., szerda

Orjaleves


Hozzávalók 8 főre:

1.5 kg orja csont
5 db sárgarépa
3 db petrezselyem gyökér
1 db karalábé
0.5 db zellergumó
1 csokor petrezselyemzöld
kevés zeller zöld
2 fej hagyma
kevés fekete bors (szemes)
só ízlés szerint
15 dkg levestészta



A leveshez, a karaj csontját (orja) használjuk fel, amit sós vízben, szemes borssal teszünk fel, lassú tűzön főni.
Közben megtisztítjuk a zöldségféléket, amiket nagyobb darabokra vágunk.
Mikor a húsleves felforr, belerakjuk a zöldségeket és addig főzzük, míg minden megpuhul.
Ezután leszűrjük, és a húslébe belefőzzük a levestésztát. Finommetélt, eperlevél, vagy siplike illik hozzá.
Külön tálaljuk a húst és a megfőtt zöldségeket, így mindenki szedhet hozzá kedvére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése