2013. december 3., kedd

Paprikás krumpli virslivel, kolbásszal, galuskával.


Hozzávalók 8 főre:

3 kg krumpli
1 kg virsli
1 pár kolbász
3 fej hagyma
0.5 kg paprika
0.5 kg paradicsom
kevés bazsalikom levél
1 kanál pirospaprika
kevés só
kevés őrölt bors
2 db tojás
6 kanál liszt
1 kanál zsír




A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és vízbe rakjuk.
A paprikát, a paradicsomot, a hagymát felszeljük, vagy feldaraboljuk (ízlés szerint).
A hagymát zsíron megpároljuk, majd megsózzuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük addig, míg a hagyma majdnem szétfő.
Közben feldaraboljuk a virslit és a kolbászt.
A krumpliról leöntjük a vizet és beletesszük a fazékba, a darabolt paprikával együtt.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megborsozzuk, megpaprikázzuk, sót is rakhatunk hozzá. A krumpli sok sót vesz fel, így ne ijedjünk meg, ha kicsit sósabbnak tűnik az étel.
Most adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikom leveleket, a virslit és a kolbászt.
Addig főzzük, míg a krumpli szét nem fő, egészben maradnak a hasábok, és ha úgy kívánja ízlésünk, lisztből, tojásból, csipet sóból, kevés vízzel kikevert galuskát szaggatunk bele.
Tartalmas ebéd, akár egész hétvégére elegendő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése