2014. január 6., hétfő

Almaszósz főtt sertéshússal.

Hozzávalók 4 főre:



1 kg alma,
1 citrom,
6 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál fahéj,
csipet só,
1 kanál liszt,

200 g. főzőtejszín.






Az almákat meghámozom, felkockázom, vagy szecskázom (csíkozom). Annyi vízben teszem fel főni, hogy majdnem ellepje.
Pici sót teszek hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozom, beleteszem a fahéjat, néhány karika citromot, és a megmaradt citrom levét.
Ha megfőtt az alma, a főzőtejszínt a liszttel elkeverve kicsit besűrítem. Ha szükséges utánaízesítem.
Sült, főtt húsokhoz kitűnő mártás. Ha még javítani akarsz az ízek összhatásán, serpenyőben almaszeleteket karamellizálsz, és azzal tálalod.


Főtt, de sült húsok köreteként is kitűnő. A  főtt hús levébe pedig kevés zöldséget, vagy csak egyszerűen tésztát főzve, komplett ebédet kaphatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése