2014. január 6., hétfő

Frankfurti leves.

Hozzávalók 6 főre.

400 g kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma átnyomva
3 db krumpli kockára vágva
3 pár virsli
1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
1 kevés só, és bors
1 kevés olaj

200 g. tejföl, vagy főzőtejszín,
1 kanál liszt a habaráshoz




A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
Beletesszük a virslikarikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése