Hozzávalók:
1 kg vegyes gyümölcs
1 mokkáskanál őrölt fahéj
5 db szegfűszeg
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
1 csipet só
1 pár csepp rumaroma
Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a szirup cukros, de készíthető fagyasztott gyümölcsökből is)
A gyümölcsöket, hideg vízben tegyük fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.
1 kg vegyes gyümölcs
1 mokkáskanál őrölt fahéj
5 db szegfűszeg
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
1 csipet só
1 pár csepp rumaroma
200 g főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a szirup cukros, de készíthető fagyasztott gyümölcsökből is)
A gyümölcsöket, hideg vízben tegyük fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszek a léből, és a főzőtejszínnel összekevert lisztet temperálom (hőkiegyenlítés) majd csomómentesre keverve visszatöltöm. Beleadom az őrölt fahéjat is, és felforralom.
Hideg vízfürdőben hagyom kihűlni, de akár melegen is tálalható.
Hideg vízfürdőben hagyom kihűlni, de akár melegen is tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése