2014. január 7., kedd

Hideg gyümölcsleves.

Hozzávalók:

1 kg vegyes gyümölcs
1 mokkáskanál őrölt fahéj
5 db szegfűszeg
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
1 csipet só
1 pár csepp rumaroma

200 g főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz


Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a szirup cukros, de készíthető fagyasztott gyümölcsökből is)
A gyümölcsöket, hideg vízben tegyük fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszek a léből, és a főzőtejszínnel összekevert lisztet temperálom (hőkiegyenlítés) majd csomómentesre keverve visszatöltöm. Beleadom az őrölt fahéjat is, és felforralom.
Hideg vízfürdőben hagyom kihűlni, de akár melegen is tálalható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése