2014. január 9., csütörtök

Pastitsio. Görög rakott tészta

Hozzávalók:

500 g makaróni tészta
500 g darált bárányhús
1 fej hagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
kevés oregánó

500 g. főzőtejszín
2 evőkanál liszt
2 tojás
2 evőkanál paradicsom püré
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
100 g reszelt sajt
kevés só, és frissen őrölt bors
kevés olívaolaj


A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomszószt, és a zöld fűszereket is. Sózzuk, borsozzuk.
A tejszínt összekeverjük a liszttel, és a tojással.
A makarónit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A szósz 1/3 részét a hússal, 1/3 részét a tésztával keverjük össze.
A sütőtálat kivajazzuk, aljára zsemlemorzsát szórunk. Erre kerül egy réteg tésztás keverék, majd 1 húsos, a tetejére ismét tészta. A megmaradt tejszínes keveréket a tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Rövid ideig sütőben összesütjük. Mivel minden előfőzött - sütött 20 - 30 perc alatt kész. Mielőtt szeletelnénk, kicsit pihentessük, mert melegen szelve szétesik!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése