2014. január 6., hétfő

Erdélyi tejszínes, fehér bab főzelék.


500 g száraz fehérbab,
1 fej hagyma nagyon apróra vágva,
4 gerezd zúzott fokhagyma
néhány babérlevél
kevés borsikafű (csombor)
nagyon kevés lestyán levél

200 g. főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
kevés almaecet
ízlés szerint só, és őrölt bors.



A babot előző este beáztatom.
Sós vízben felteszem főni a babérlevelekkel, és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adok hozzá. A csombort (borsikafű)és a lestyánt szárastól beleteszem a főzőlébe, de mielőtt behabarnám, kiveszem a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, hozzáteszem a hagymát, és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekavarom.  A kikevert tejszínes masszával behabarom a főzeléket.
Ismét felforralom, készre főzöm. Ha szükséges utána fűszerezem, és megborsozom.
Az előre elkészített feltéttel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése