2014. január 2., csütörtök

Virslisaláta, hamis majonézzel.

Hozzávalók:
1 kg. virsli, (jó hozzá az olcsóbb baromfivirsli is)
2 pohár tejföl, (2 x 330 g.)
2 nagyobb fej hagyma, esetleg lila hagyma
1 kanál mustár,
1 kávéskanál őrölt bors,
1 kávéskanál só, vagy ételízesítő,
kevés fokhagymapor,
1 kávéskanál szárított kapor




A virslit megfőzzük, ha műbeles, a bőrét lehúzzuk, karikára vágjuk. A hagymát negyed karikára vágjuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd öt percig mikrózzuk. Ha lila hagymát használunk, a mikrózás nem szükséges.
A hozzávalókat (virsli, hagyma, tejföl, mustár, bors, fokhagymapor, vagy krém, szárított, vagy friss kapor) jól elkeverjük, és hűtve pihentetjük. Ha szükséges, utólag ízesítjük. A sózással vigyázz, mert a virsli is sós! 
Az 1 kiló virslihez 2 pohár 330g-os tejfölt használtam, de ha lazábbra szeretnéd keverni, tegyél még hozzá. 
Páncélszekrényben napokig eláll, de ha hozzáférhető, pillanatok alatt elfogy!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése