2014. február 25., kedd

Májgaluska - leves

Hozzávalók:

a galuskához:
20 dkg csirkemáj,
1 kis fej hagyma,
1 tojás,
1 kanál vaj,
2 kanál zsemlemorzsa,
kevés petrezselyem zöld, és majoránna,
só, őrölt bors.
a levesléhez:
sárgarépa, petrezselyem gyökér, karalábé, zellergumó,
só, őrölt bors, vagy ételízesítő.



A zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra, vagy hasábra vágom.
Kevés zsiradékon megdinsztelem, majd bő lével felöntöm. A legfinomabb hús, vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő. Ez esetben használjunk leveskockát, vagy ételízesítőt.
Míg fő, elkészítem a májgaluskát. A májat elkaparom, majd összekeverem a tojással, zsemlemorzsával, (vagy grízzel) sózom, erősebben borsozom, kevés aprított, vagy szárított petrezselyem zöldet, és majoránnát is adok hozzá. Elkeverem, és a forrásban lévő levesbe szaggatom. Javaslom megkóstolni a galuskákat, mert érdemes addig főzni, míg biztosan megpuhul. Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése