2014. július 14., hétfő

Korhely leves /savanyú káposztaleves.

Hozzávalók:

50 dkg. savanyú gyalult káposzta,
20 dkg. csülök ( lehetőleg füstölt )
1 szál füstölt házikolbász,
2 szál répa,
2 szál petrezselyem gyökér,
néhány babérlevél,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
kevés őrölt pirospaprika,
3 kanál tejföl,
1 kanál liszt,
kevés csombor (borsikafű)
só, őrölt bors.



A hagymát csíkokra vágom, a fokhagymát szétnyomom. A csülköt felkockázom, a kolbászt felkarikázom. A savanyú káposztát megvagdosom, hogy ne legyenek hosszúak a szálai, ha túl savanyú kicsit átöblítem, majd bő vízben felteszem főni. A felkockázott csülköt, a csíkozott hagymát, a fokhagymát, a csombort, és néhány babérlevelet hozzáadva addig főzöm, míg a hús is majdnem megpuhul. Beleteszem a karikázott, vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő után hozzáadom a felkarikázott kolbászt, valamint a főzőléből keveset kivéve, azt tejföllel, liszttel csomómentesre keverve behabarom. Kevés őrölt pirospaprikát, és borsot is teszek a levesbe, és ha szükséges, sózok is rajta. A kolbász, és a csülök enyhén sós ízt kölcsönöz a levesnek, így erre nem mindig van szükség. 
Tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése