2014. július 19., szombat

Sárgaborsó / felesborsó főzelék.

Hozzávalók:

250 g. sárgaborsó,
1 db. nagyobb hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
só, vagy ételízesítő,
kevés őrölt pirospaprika,
tiszt, olaj, vagy zsír a rántáshoz.


A sárgaborsót annyi vízben tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a babérleveleket, megsózzuk, vagy ételízesítőt teszünk a lébe. (adható hozzá húsleveskocka is) Mikor a borsó puhára főtt, lisztből zsírból világos rántást csinálunk, amit felengedünk hideg vízzel, belekeverjük az őrölt pirospaprikát, majd a főzőléből keveset kivéve, azzal csomómentesre keverjük. Kevergetés mellett besűrítjük vele a főzeléket. A feltétek sora végtelen. Mindent adhatunk hozzá, amit más főzelékekre is tennénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése