2014. szeptember 19., péntek

Borsos tokány

4 személy részére:

Hozzávalók:

1 kg. sertés, vagy pulykahús, 
 1 nagy fej hagyma, 
 3 gerezd fokhagyma, 
 1 kanál zsír, vagy étolaj, 
 só, frissen őrölt bors, 
 2 kanál tejföl, 
 1 kanál liszt, 
 1 db lecsópaprika (elhagyható)



A nagyon apróra vágott hagymát, zsíron megdinszteljük, majd megsózzuk. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát is. A csíkokra, vagy apróbb darabokra vágott húst hozzáadjuk, majd addig pirítjuk, míg kifehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el teljesen. Ezután jól megborsozzuk. Lehet frissen őrölt, vagy apróra őrölt borsot használni hozzá. A kis darabokra vágott zöldpaprikát is adjuk hozzá. Nem rontja el egy szintén nagyon apróra vágott paradicsom sem. Addig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul, majd a tejfölt kevés liszttel, és az edényből kivett lével jól elkavarjuk, és visszaöntve behabarjuk. Így lesz szaftos a tokányunk!
Legjobban a különféle kifőtt száraztészták illenek hozzá, mert ezek kitűnő szafthordozók. Nem illetlenség tálaláskor egy kevés tejfölt mellékelni hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése