500 g száraz tarkabab
1 fej hagyma lereszelve
4 gerezd fokhagyma
néhány babérlevél
kevés borsikafű (csombor)
nagyon kevés lestyán levél
3 kanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
kevés almaecet
ízlés szerint só, és őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika.
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
kevés almaecet
ízlés szerint só, és őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika.
A babot a főzés előtti este beáztatom.
Sós vízben felteszem főni a babérlevelekkel, és a fokhagymával. Kevés ecetet is adok hozzá. A csombort (borsikafű) szárastól beleteszem a főzőlébe, de mielőtt behabarnám, kiveszem a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, lereszelem a hagymát,és a liszttel, a tejföllel együtt jól összekavarom. A lestyánt apróra vágom. A csomborral, és a lestyánnal is óvatosan bánj, mert mindkettő erőteljes fűszer! A csombor viszont a bab puffasztó hatását semlegesíti, és kellemes ízt ad az ételnek. A kikevert tejfölös masszával, amibe kevés pirospaprikát is kavarok, behabarom a főzeléket.
Ismét felforralom, készre főzöm. Ha szükséges utána fűszerezem, és megborsozom.
Mikor a bab megpuhult, lereszelem a hagymát,és a liszttel, a tejföllel együtt jól összekavarom. A lestyánt apróra vágom. A csomborral, és a lestyánnal is óvatosan bánj, mert mindkettő erőteljes fűszer! A csombor viszont a bab puffasztó hatását semlegesíti, és kellemes ízt ad az ételnek. A kikevert tejfölös masszával, amibe kevés pirospaprikát is kavarok, behabarom a főzeléket.
Ismét felforralom, készre főzöm. Ha szükséges utána fűszerezem, és megborsozom.
Feltétként fasírtot, Stefánia vagdaltat, sült húst, kolbászt, tükörtojást javaslok hozzá, vagy bármit, ami eszedbe jut.
Kedves webmester,
VálaszTörlésÉszrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, a keresőnk segítségével könnyen megtalálják a felhasználók a receptjeid. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
A facebookon hetente publikálunk a bloggerek receptjeiből és egyre népszerűbb az oldalunk.
Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak. Hónaponta közel 50 millió latogatónk van és ez a szám hónapról hónapra növekedik.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
Tünde
info@mytaste.hu