2015. február 22., vasárnap

Betyáros sertésborda Vidróczki módon.

Hozzávalók:


4 szelet sertéskaraj,
10 dkg. füstölt szalonna,
3 szál újhagyma,
1 db. zöldpaprika,
1 db paradicsom,
20 dkg. füstölt kolbász,
fél kimagozott csípős paprika,
só, frissen őrölt bors,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
2 kanál tejföl,
kevés majoránna.


A sertésbordákat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán megsütjük.
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk. A felkarikázott újhagymát, a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, a felkarikázott csípős paprikát, a felszelt kolbászt is hozzátesszük. Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés majoránnával, és hozzáadjuk a tejfölt. Felrottyantjuk, és a sertésbordával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése