2015. február 21., szombat

Borított csirkemell

Hozzávalók:

 4 db csirkemell,
só, őrölt bors, kevés olaj a sütéshez.

A borító raguhoz: 3 kanál tejföl, 100 g. előfőzött csirkemáj,150 g. reszelt trappista , vagy más keményebb sajt, 1 nagy szelet szikkadt kenyér, 1 tojás, kevés só, apróra vágott zöld petrezselyem.



A csirkemellet középen bevágjuk úgy, hogy teljesen ne vágjuk át. Kettéhajtjuk, majd gyengéden szétverjük rostjait. Így egy nagyobb, vékonyabb szelet húst kapunk. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon minden szeletet megsütünk.
A szeleteket kiszedjük, majd ugyanabban a serpenyőben a tejfölt összekeverjük az elkapart csirkemájjal, majd hozzátépkedjük a kenyér belét, a petrezselyem zöldet, a borsot, a tojást, majd a reszelt sajt felét. Lehúzzuk a tűzről, majd addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk. Az előzőleg megsült húsok tetejére halmozzuk. A maradék sajttal megszórva sütőbe tesszük, ahol 15 perc alatt készre sül. 
Mivel a hús, és a tetején lévő ragu is előzőleg meg lett sütve, csak pár perc kell, hogy elkészüljön.
Krumplipürével, petrezselymes krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése