2015. február 11., szerda

Debreceni tokány.

Hozzávalók:
 80 dkg sertés lapocka,
20 dkg. debreceni páros kolbász,
2 fej hagyma, 
3 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
1 nagyobb paradicsom,
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
1 dl. száraz fehérbor,
1 kanál zsír.


A húst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk. 
Zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadva a felcsíkozott húst, addig pirítjuk, míg  fehéredni kezd. Megsózzuk, felöntjük a borral, és megkavarjuk. Kevés vizet adunk hozzá, majd hozzátesszük a nagyon apróra vágott paradicsom darabokat. Kevés vizet töltünk alá, és megszórjuk kevés borssal, és őrölt pirospaprikával. Hozzátesszük a darabolt paprikát is, valamint a karikára vágott debreceni kolbászt is, és fedő alatt addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem fő.

Kifejezetten nem tanácsolom a sült krumplival történő tálalást, mert az nem jó szafthordozó, pedig ennek a finom ételnek az a lényege. A bőséges, finom szaft!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése