2015. február 20., péntek

Francia lecsóval töltött paprika

Hozzávalók:

12 db. zöldpaprika,
1 nagy sárgarépa,
1 kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg. gomba,
1 kisebb cukkini,
1/2 padlizsán,
1 db. csirke felső comb,
15 dkg. mozzarella,
só, őrölt bors,
1 kisebb csili,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés olaj.




A szebb paprikák magházát eltávolítom, középen kettévágom. A többit feldarabolom. A sárgarépát, a cukkinit, a padlizsánt, a gombát felszeletelem, a hagymát nagyobb darabokra vágom. A csirkecombot kifilézem, felcsíkozom.
Kevés olajon a comb csíkokat fehéredésig pirítom, hozzáadom az apróra vágott csilit, a darabolt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és felöntöm borral. Hozzáteszem a sárgarépát, rövid idő után a cukkinit, majd a padlizsánt, a paprika csíkokat, legvégén a felszeletelt gombát. Sózom, borsozom és jól összeforgatom. Az így keletkezett ragut a megtisztított kettévágott paprikákba, esetleg paradicsompaprikába töltöm. Tetejére kevés mozzarellát tépkedek, majd 10 perc alatt, előmelegített sütőben, készre sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése