2015. február 12., csütörtök

Hamis gulyás

Hozzávalók:

5 db. krumpli,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 sárgarépa,
1 petrezselyem gyökér,
1/2 zeller,
1/2 karalábé,
1 kis csokor petrezselyem zöld, 
1 szál lestyán levél,
csipetnyi őrölt kömény,
1/2 csípős zöldpaprika, vagy kisebb csili
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 db. zöldpaprika,
1 db. paradicsom,
só, frissen őrölt bors,
1/2 kanál zsír.

1 tojás, liszt, víz a galuskához.




Az összes zöldségfélét ízlés szerint feldarabolom. Fazékban kevés zsíron megdinsztelem a hagymát, majd mikor üveges lett, hozzáadom a többi zöldséget, a fokhagyma, és a zöld fűszerek kivételével. A csípős paprika ízlés szerint elhagyható. Jól összekeverem, fedőt teszek rá, és 5 percig párolom. Lehúzom a tűzről. hozzáadom az őrölt pirospaprikát, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.  1 tojásból, lisztből, és vízből galuskát keverek ki, és vágódeszkáról a levesbe szaggatom. Hozzákerül a fokhagyma, és az apróra vágott zöld fűszerek is, és készre főzöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése