Hozzávalók:
1 kilós csomagolt vegyes leveszöldség, (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, hagyma, petrezselyem, és zeller zöld,
1 db zöldpaprika,
1 marék zöldborsó,
só, őrölt bors,
2 db. leveskocka,
3 marék eperlevél tészta,
1 kanál liszt,
1 kanál zsír.
A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A zsíron a darabolt zöldségeket enyhén megpirítjuk, meghintjük kevés liszttel, összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk. A fazékba tesszük a zöldborsót, és a csemege kukoricát is. Hozzáadjuk a szétmorzsolt leveskockákat, és főni hagyjuk addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Belefőzzük a levestésztát, és az apróra vágott zöld fűszereket is.
A Magyar minestroneként is jellemzik levesünket. Igazi tésztás, magyaros zöldségleves, amit nevezhetünk másként is.
1 kilós csomagolt vegyes leveszöldség, (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, hagyma, petrezselyem, és zeller zöld,
1 db zöldpaprika,
1 marék zöldborsó,
só, őrölt bors,
2 db. leveskocka,
3 marék eperlevél tészta,
1 kanál liszt,
1 kanál zsír.
A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A zsíron a darabolt zöldségeket enyhén megpirítjuk, meghintjük kevés liszttel, összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk. A fazékba tesszük a zöldborsót, és a csemege kukoricát is. Hozzáadjuk a szétmorzsolt leveskockákat, és főni hagyjuk addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Belefőzzük a levestésztát, és az apróra vágott zöld fűszereket is.
A Magyar minestroneként is jellemzik levesünket. Igazi tésztás, magyaros zöldségleves, amit nevezhetünk másként is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése