2015. február 11., szerda

Kertészleves

Hozzávalók:

1 kilós csomagolt vegyes leveszöldség, (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, hagyma, petrezselyem, és zeller zöld,
1 db zöldpaprika,
1 marék zöldborsó,
só, őrölt bors,
2 db. leveskocka,
3 marék eperlevél tészta,
1 kanál liszt, 
1 kanál zsír.



A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A zsíron a darabolt zöldségeket enyhén megpirítjuk, meghintjük kevés liszttel,  összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk.  A fazékba tesszük a zöldborsót, és a csemege kukoricát is. Hozzáadjuk a szétmorzsolt leveskockákat, és főni hagyjuk addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Belefőzzük a levestésztát, és az apróra vágott zöld fűszereket is.

A Magyar minestroneként is jellemzik levesünket. Igazi tésztás, magyaros zöldségleves, amit nevezhetünk másként is. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése