2015. február 12., csütörtök

Máglyarakás nyírfacukorral

Hozzávalók:


6 szikkadt kifli,
5 alma,
5 dkg. vaj
1 csapott kanál nyírfacukor (xilit)
5 tojás,
1 csomag vanilincukor,
1 kanál diétás baracklekvár,
hozzávetőleg 1 liter tej,
kevés őrölt fahéj
kevés mazsola,
kevés rumaroma,
fél citrom leve.


Meghámozzuk az almákat, magházukat kinyomjuk, (alma magház kiszedővel) majd felszeleteljük. Az almaszeleteket megcsorgatjuk citromlével, majd a vajjal, a fahéjjal, pár csepp rumaromával, a nyírfacukor harmadával enyhén megpároljuk.
A kifliket felkarikázzuk, a tojásokat szétválasszuk.
A tojások sárgáját a nyírfacukor másik harmadával, a vaníliás cukorral, a tejjel jól elkeverjük, a kifliket belemártogatjuk. A kiflik felét kevés vajjal kikent 28 x 28 cm.- es sütőtálba fektetem, kevés lekvárral megkenem, a párolt almaszeletekkel beborítom, megszórom kevés mazsolával, majd a maradék kiflivel befedem a tetejét.
Sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
Közben a tojásfehérjéket a cukor maradékával, pár csepp rumaromával keményre verjük, majd a kifli tetejére kenjük. Elsimítjuk, és villával megmintázzuk, majd ismét a sütőbe tesszük. 
Addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
A nyírfacukrot cukorbetegségem miatt használtam, és a diétás lekvárt is, ami szintén cukorbetegek számára is ártalmatlan. A mazsolával is óvatosan bántam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése