2015. február 16., hétfő

Mákos guba.

Hozzávalók:

8 db.szikkadt kifli
8 db. tojás,

tej
2 csomag vaníliás puding por,
1 citrom reszelt héja,
1 marék mazsola,
cukor
20 dkg.mák
2 csomag vaníliás cukor,
1 csipet só,
1 kanál zsemlemorzsa,
kevés vaj a tepsi kikenéséhez
a tetejére porcukor.


A kifliket felkarikázom, a felét a kivajazott tepsibe sorakoztatom, amibe kevés zsemlemorzsát terítek előtte. 6 tojás sárgáját, 2 egész tojást, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 liter körüli tejjel, és kevés cukorral jól elkeverek, és felét az alsó réteg kiflire csorgatom. Erre citromhéjjal, mazsolával kevert darált mákot szórok. A tetejére ismét kiflikarikákat fektetek, amit megint leöntök a tejes - tojásos keverékkel. Ezt újra megszórom mákkal.
A tojás fehérjéket cukorral kemény habbá verem, rásimítom a felső kiflirétegre, megszórom porcukorral, és 180 fokon 30 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha a tetejére szórt porcukor karamellizálódott, és aranybarnára pirult.
Várjunk türelemmel míg kicsit hűl, mert akkor szeletelhető szépen!
Vanília sodóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése