2015. február 11., szerda

Meggyleves

Hozzávalók: 

500 g. (nettó) magozott meggy (fagyasztott, vagy befőtt is lehet)
2 ek. cukor, (én édesítőszerrel szorbittal készítem)
1 citrom reszelt héja,
200 g. főzőtejszín,
1 kk. őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor,
szegfűszeg ízlés szerint, 
1 csipet só.



A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk az édesítőt, esetleg cukrot, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és felforraljuk. Csipet sót teszünk a leveslébe, majd keveset kivéve belőle, azt elkeverjük a tejszínnel. (temperáljuk)
A tejszínes lét visszaöntve a levesbe, ismét felforraljuk.
Gyors gyümölcsleves, mindössze 15  perc alatt készre fő.
Meggy mellett, más gyümölcsöket is tehetünk bele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése