2015. február 10., kedd

Rablóhús / saslik

Hozzávalók:

80 dkg. pulyka felsőcomb filé,
1 kávéskanál só,
kevés frissen őrölt bors,
1 kiskanál szárított kakukkfű,
1 evőkanál olíva olaj,
1 kávéskanál mustár
Néhány Tv és kápia, vagy kaliforniai színes paprika,
lilahagyma



A combot kockákra vágtam, majd a fűszerekbe, a mustárba, és olajba forgattam. Éjszakára ment a hűtőbe, majd másnap bambuszpálcára tűztem. Ezúttal, csak kétféle paprikát (kápia, és Tv) valamint negyedelt lilahagymát használtam. Tehettem volna mást is a nyársakra, úgymint kolbászszeletek, császárszalonna szeletek, virsliszeletek, elősütött májdarabok, vagy különféle zöldségek, gomba kombinációit, de készíthettem volna csak zöldségnyársat vegánoknak is. A nyársakra tehát, szinte mindent feltűzhetünk. Ha elkészültek, akkor mehetnek ezek is a rácsra. A grillezéshez tapasztalat kell. Egy bizonyos időbe beletelik, mire megtanulod a megfelelő magasság, hőmérséklet beállítását. A grillezés lényege az, hogy kívül ropogós, de belül is megsült húsokat kapjunk, a zöldségek is roppanósak maradjanak, és a nyárson, egymáshoz ízekben is illő ételek legyenek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése