2015. február 14., szombat

Rakott kelbimbó /rakott zöldbab /rakott karfiol.

Hozzávalók:

60 dkg.  kelbimbó,
60 dkg. darált sertéslapocka
30 dkg. rizs,
1 nagy fej hagyma,
só, frissen őrölt bors,
10 dkg reszelt trappista sajt,
3 -dl tejföl,
2 tojás,
1 kanál liszt
1 kanál zsemlemorzsa,
kevés étolaj.


rakott kelbimbó.


A rizst enyhén megpirítom kevés olajon, majd felöntöm annyi meleg leves alaplével, hogy 1 ujjnyira ellepje. A rizst így megfőzöm.
Ha fagyasztott kelbimbót kaptam csak, tésztaszűrőben kiolvasztom, lecsöpögtetem.
A tejfölt elkeverem a felvert tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, és kicsit megsózom.
Serpenyőben, kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, ráreszelem a hagymát, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát. Megsózom, borsot őrlök rá, majd a főtt rizst is hozzákeverem.
Sütőtálat kivajazok, aljára zsemlemorzsát szórok, majd ráhalmozom a rizses, húskeveréket.
Erre teszem a kelbimbót, egyenletesen elterítem, majd ráöntöm a mártást.
Előmelegített sütőbe teszem lefóliázva, majd 20 perc után leveszem a fóliát, és hagyom, hogy összeálljon a tetején a mártás. 
Tálalás előtt megszórom őrölt pirospaprikával. Várok vele, hogy kicsit hűljön, mert akkor lehet igazán szép kockákat vágni belőle.

A rakott zöldborsót, és a rakott karfiolt is hasonló módon készítem el, természetesen más alapanyagokkal.


rakott karfiol.


rakott zöldbab.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése