2015. február 25., szerda

Rántott sajt

Hozzávalók 4 személy részére:


60 dkg. trappista, vagy ementáli sajt, (esetleg más, félkemény jól szeletelhető sajt.)
20 dkg. liszt,
5 tojás,
kb. 30 dkg. zsemlemorzsa,
kevés só,
kevés tej.


A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd közepén átlósan ketté. (ez nem kötelező, csak esztétikusabb rántva)
a tejet egy tányérba öntjük, beleforgatjuk a sajtszeleteket. A tojást lazán felverjük kevés sóval, majd a szokásos módon kezdünk hozzá a panírozásnak. Először a lisztbe, majd a tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtszeleteket. Ha vastagabb panírt szeretnénk, a tojásba, és a morzsába ismét beleforgatjuk.
A legfontosabb dolog jön!!!
A panírozott sajtszeleteket forró !!! olajban sütjük ki. A panír így előbb szilárdul meg, mielőtt a sajt megmelegedne, és lenne ideje elfolyni.

A panírozás után mélyhűtőbe is teheted a szeleteket a sütés előtt, így fagyottan biztosan nem folyik szét sütés közben. De ha forró olajat használsz, erre nincs szükség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése