2015. február 16., hétfő

Sertésborda Budapest módra

Hozzávalók:

6 db. csont nélküli karaj,
15 dkg csirkemáj,
10 dkg gomba,
1 kisebb fej hagyma,
1/2 apró kockákra vágott zöldpaprika,
15 dkg zöldborsó,
1 kanál paradicsompüré,
só, frissen őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika
kevés étolaj
2 dl. leves alaplé.




A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével. Közben szeletsütőben kisütjük a kikloffolt hússzeleteket. A hagymához hozzáadjuk a csirkemáj darabokat, a zöldborsót, a felszeletelt gombát, és az apró kockákra vágott zöldpaprikát. Megborsozzuk, megszórjuk sóval. A paradicsompürét is hozzátesszük, majd elkeverjük a ragut. A közben kisütött hússzeletekre halmozzuk, párolt, petrezselymes rizzsel tálaljuk


A Budapest módra készült sertésbordának túl sok köze nincs a fővároshoz. Ezt az ételt az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki az ott tartózkodó Magyar szakácskülönítmény, és nagy sikert aratott vele. Eredetileg borjú bélszínből készítették, libamájas raguval. Most egy szegényesebb változat receptjét tettem közzé. Az étel lényege a zöldborsós, májas ragu. Ez később átalakult, mert a libamáj, és a bélszín sem olcsó alapanyag.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése