2015. február 26., csütörtök

Rántott csirkemell mandulás panírban.

Hozzávalók:

4 db. csirkemell,
liszt, tojás, zsemlemorzsa, szeletelt mandula, só, a panírhoz,
bő olaj a sütéshez.




A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd kikloffoljuk. Így a csirkemell méretét jelentősen megnövelhetjük.
Megsózzuk,  és kicsit állni hagyjuk. 
Elkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat, és a zsemlemorzsát, amibe pörkölt, szeletelt mandulát is keverünk. A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a prézli, és a mandula keverékében végezzük. A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződésléig sütjük. Köretként sült burgonyát, rizst, de mást is tálalhatunk mellé. Én hagymás tepsis krumplival tálaltam, ami kitűnő, szaftos köret lett!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése