2015. február 12., csütörtök

Tarhonyás hús

Hozzávalók:

10 dkg. füstölt szalonna,
1 kg sertés lapocka, 
1 nagy fej hagyma,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
1 tk.. pirospaprika,
1 db. zöldpaprika, 
2 db. paradicsom,
1 dl. bor,
só, bors,
kevés köménymag,
25 dkg. reszelt tarhonya.
zsír.



A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítom, majd megdinsztelem rajta a hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a köményt is, és kicsit pirítom, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadom a darabokra vágott húst is, és fehéredésig pirítom. Felöntöm a borral, és Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadom. (a paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben) Annyi vizet öntök hozzá hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is a fazékba teszem. Megsózom, borsozom, megpaprikázom, és fedő alatt főzöm. Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítom a tarhonyát, és akkor amikor a hús majdnem megpuhult már azt is hozzáadom a félkész pörkölthöz. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzöm.
Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét ajánlok hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése