Hozzávalók:
10 szál sárgarépa,
6 szál petrezselyem gyökér,
1 zeller,
1 karalábé,
1 vöröshagyma,
kis csokor zöld fűszer, (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
30 dkg. zöldborsó,
50 dkg. levestészta (csiga)
kevés olaj,
só, szemes bors.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a zöldborsót adjuk hozzá. Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, szemes borsot, és egy hagymát teszünk a levesbe, aminek csak a legkülső, lemorzsolható héját távolítottuk el. a leveslébe beletesszük a csokorba kötött zöld fűszereket is, és megsózzuk a levest. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és újra felforraljuk. A hagymát, és a fűszercsokrot tálalás előtt kivesszük.
10 szál sárgarépa,
6 szál petrezselyem gyökér,
1 zeller,
1 karalábé,
1 vöröshagyma,
kis csokor zöld fűszer, (3 szál zeller levél, néhány petrezselyem zöld, 1 szál lestyán levél összekötve)
30 dkg. zöldborsó,
50 dkg. levestészta (csiga)
kevés olaj,
só, szemes bors.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, legutoljára a zöldborsót adjuk hozzá. Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, szemes borsot, és egy hagymát teszünk a levesbe, aminek csak a legkülső, lemorzsolható héját távolítottuk el. a leveslébe beletesszük a csokorba kötött zöld fűszereket is, és megsózzuk a levest. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a levestésztát, és újra felforraljuk. A hagymát, és a fűszercsokrot tálalás előtt kivesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése