2015. február 13., péntek

Tejszínes zöldborsóleves

Hozzávalók:

1 liter leves alaplé (zöldség , hús, csont)
30 dkg. friss zöldborsó,
1 fej főzőhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
1 kanál liszt,
só, frissen őrölt bors,
néhány friss petrezselyem levél,
2 marék levestészta,
kevés olíva olaj



Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát, hozzányomjuk a fokhagymát. Megsózzuk, meghintjük liszttel, és összeforgatjuk. Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével, és a tejszínnel. Levestésztát teszünk a fazékba. Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha kell utánaízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet, és felforraljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése